O s├ómb─ât─â ├«nsorit─â de toamn─â e momentul perfect pentru o excursie de c├óteva ore ├«n afara ora╚Öului, dar nu foarte departe. Cum este anotimpul schimb─ârii coloritului frunzelor, se poate ├«ncepe ziua cu o deplasare rutier─â c─âtre P─âdurea Neagr─â din Buc╚Öani, jude╚Ťul D├ómbovi╚Ťa, la aproximativ 80 de kilometri de Bucure╚Öti, unde ve╚Ťi admira 47 de zimbri care pasc netulbura╚Ťi ├«n perimetrul de 162 de hectare al Zimbr─âriei Neagra. Orarul de vizitare este: luni-vineri 9-17; s├ómb─ât─â-duminic─â 9-14, iar pre╚Ťul biletului este 3 lei pentru copii ╚Öi 6 lei pentru adul╚Ťi. Anul trecut drumul nu era complet asfaltat, a╚Öadar este mai bine s─â alege╚Ťi o zi f─âr─â ploaie.
În imediata apropiere se află Cabana Zimbrăria Neagră, care poate fi închiriată în regim de auto-gospodărire de grupuri ce își doresc să petreacă mai multe zile în mijlocul naturii. Zona e foarte potrivită pentru plimbări pedestre sau cu bicicleta.

La doar 25-30 de kilometri de Buc╚Öani este ora╚Öul T├órgovi╚Öte, unde pute╚Ťi petrece c├óteva ore pl─âcute ├«n plimbare prin Parcul Chindia ╚Öi prin Ansamblul Monumental Curtea Domneasc─â, ambele foarte bine ├«ntre╚Ťinute.
Turnul Chindiei, emblema orașului, este înalt de 27 de metri și avea rol în apărare, dar servea uneori și ca închisoare. A fost restaurat la mijlocul secolului XX.

Str─âdu╚Ťele cochete din Centrul Vechi sunt pline de restaurante, terase ╚Öi cafenele foarte bine preg─âtite s─â primeasc─â excursioni╚Ötii dornici de pu╚Ťin─â relaxare ╚Öi care au nevoie de restabilirea nivelului de energie suficient pentru a reveni acas─â dup─â c├óteva ore de turism cultural ╚Öi ambiental. ­čÖé
Dac─â ave╚Ťi ├«ntreb─âri, le a╚Ötept ├«n comentarii.┬á